ROBOTS - expo/werkplaats

2018

Kun je vrienden worden met een robot? In de expo/werkplaats ROBOTS daagde interactive performance designer Casper de Jong kinderen uit om de relatie tussen mens en machine te onderzoeken. Ik hielp Casper met het scherp krijgen van zijn concept en heb hem begeleid in het neerzetten van zijn verhaal en het creëren van een toffe ervaring voor kinderen.

Wat: dramaturgie en begeleiding | Met: Casper de Jong (expo-concept) | Was te zien bij: De Vrijstaat, Robot Love

De Nationale Verjaardagskalender - game

2017

In 2015 & 2016 onderzocht ik bij SETUP de kansen en risico’s van big data door een poging te wagen om een database te maken met alle 16,8 miljoen Nederlanders erin. In een reeks hackathons bouwden we De Nationale Verjaardagskalender; een database met de verjaardagen van heel Nederland, inclusief cadeausuggesties voor iedereen, op basis van profiling. Na afloop van het project hebben we onze database gewist. Dit educatieve kaartspel heb ik gemaakt op basis van de inzichten die ik opdeed tijdens het project. Het spel wordt nu in bibliotheken in het land gespeeld, omdat het een leuke, laagdrempelige, analoge manier is om te ervaren hoe profilings-algoritmes werken.

Wat: concept & redactie | Met: Frank-Jan van Lunteren (redactie & design) en Nick Liefhebber (design)

Gemeenteraadsels - game

2017

Gemeenteraadsels is een gezelschapsspel waarbij de deelnemers met een spelleider op een laagdrempelige manier ontdekken hoe lokale politiek werkt. Samen lossen de spelers problemen op: komt er groen of komen er parkeerplaatsen in de straat? Waar worden vluchtelingen opgevangen? En wat gebeurt er met het leegstaande pand? Hieronder zie je een filmpje van een testsessie met een prototype van het spel, in de Rivierenbuurt in Den Haag.

In opdracht van: Mr. Hans van Mierlostichting