“Goed voor je netwerk!” – Fair Practice in de culturele sector

Zaterdag 10 maart
Studio Kapitaal (Paardenveld, 1e verdieping parkeergarage)
Inloop 13.30-14.00
Programma 14.00-16.00

Hoewel het culturele aanbod in Utrecht floreert, is de afgelopen jaren de arbeidsmarktpositie van professionals in de culturele sector verslechterd. Op dit moment worden te veel mensen in de culturele sector structureel onderbetaald. De sector drijft meer en meer op stages, vrijwilligersfuncties en werkervaringsplekken.

Mooi voor op je cv!”

Veel exposure!”

Goed voor je netwerk!”

Cultuurminister Ingrid van Engelshoven (D66) heeft aangegeven de verbetering van de arbeidsmarktpositie van kunstenaars als één van haar belangrijkste prioriteiten te zien. Afgelopen najaar werd door Kunsten ‘92 de eerste versie van de Fair Practice Code gelanceerd. Hiermee kunnen fondsen, overheden, instellingen, maar ook freelancende kunstenaars zélf aan de slag om te werken aan een gezonde sector met fatsoenlijke beloningen.

D66 Utrecht wil dat de gemeente Utrecht de Fair Practice Code opneemt in subsidievoorwaarden voor culturele instellingen. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is dat allereerst het cultuurbudget meegroeit met de stad. Maar hoe gaan we Fair Practice concreet maken? Daarover gaat kandidaat-raadslid Ellen Bijsterbosch op 10 maart graag met je in gesprek!

Waarmee stuur je Ellen de aankomende jaren in de gemeenteraad op pad? Waarmee moet Den Haag aan de slag? Wat gebeurt er al vanuit de sector, en hoe kunnen we dat versterken? Op welke manier ben jij goed voor je netwerk?

Aanwezig zijn:

  • Ellen Bijsterbosch, kandidaat-raadslid D66 Utrecht
  • Vera Bergkamp, Tweede Kamerlid D66
  • Anne Breure, directeur Veem House for Performance & Werkgroep Arbeidsmarktagenda, Kunsten ‘92
  • Jij?

We hopen je 10 maart te zien! Laat even via het formuliertje hieronder weten of je erbij bent, dan houden we daar rekening mee bij het inkopen van koffie, thee en koekjes. En bij de inhoud van de bijeenkomst natuurlijk. Voel je vrij om deze uitnodiging door te sturen naar Utrechtse vakgenoten!

 

*
*
*